Web dizajn

Web dizajn

Stvaramo moderan i atraktivan web dizajn za uspešno poslovanje na internetu.

Nudimo dizajn sajtova raskošnog i bogatog sadržaja, kao minimalistički ozbiljniji izgled da se razlikujete od drugih.

Usluge web dizajna pružaju dizajneri i developeri sa višegodišnjim iskustvom koje je i garant kvalitete.

Dizajn sajtova svih namena

Dizajn sajta za agencije

Sajtove namenjene promovisanju delatnosti agencija dizajniramo sa određenom dozom ozbiljnosti. Boje korištene za dizajn pažljivo biramo i definišemo prema nameni i korisnicima koji će posećivati sajt. Fontovi koje koristimo su takođe, pažljivo odabrani tako da su jasni i čitljivi.

Dizajn sajtova zabavnog sadržaja

Kreiramo moderne, atraktivne i zanimljive sajtove za promovisanje zabavnog sadržaja. Pravimo sajtove za muzičare, kolekcionare, umetnike, glumce i sve druge kojima treba sajt. Sajtove zabavnog karaktera oživljavamo različitim kombinacijama boja, asocijativnim i zanimljivim animacijama i drugim multimedijalnim sadržajima.

Dizajn online prodavnice

Za proizvodna, trgovačka i preduzeća koja imaju raznovrsnu ponudu usluga nudimo dizajn web prodavnice. Unapredite svoju trgovinu proizvodima i uslugama i naručite modaran sajt za uspešnu online trgovinu.

Unikatan dizajn sajta

Nudimo izradu modernog, atraktivnog i unikatnog dizajna sajta. Analizom tržišta, usklađujemo dizajn potrebama korisnika ali gledamo da se razlikujemo i ističemo od ostatka konkurencije. Svaki sajt koji pravimo je jedinstven, lako prepoznatljiv među konkurencijom i prilagođen konkretnoj ciljnoj grupi korisnika.

Posebnim i primamljivim dizajnom dobijamo poverenje korisnika a time unapređujemo poslovanje naših klijenata.

UI-UX Dizajn

UX (User experience) / UI (User interface) Dizajn je napredna tehnika koju koriste naši web dizajneri. Ovom tehnikom pratim korisnikov doživljaj, upotrebljivost i reakcije na određene segmente korisničkog interfejsa i na osnovu tih informacija definišemo i kreiramo dizajn. Detaljnom analizom potencijalne grupe korisnika osmišljamo i dizajniramo korisnički interfejs UI maksimalno prilagođen korisnikovim potrebama. Boje za određen dizajn biramo tako da pobudimo emocije kod konkretne grupe korisnika.

Pravilan dizajn orijentisan korisniku važan je i za SEO optimizaciju. Google algoritmi prilikom indeksiranja stranica koje će prikazati u rezultatima pretrage proveravaju i UI korisnički interfejs. Ovo je jedan od parametara zbog koji naši web sajtovi imaju dobru reputaciju kod Google-a i ostalih SE.

Web programiranje

Za funkcionalnost sajtova i aplikacija pobrinuli su se programeri kako front end tako back end developeri agencije PiSi Dizajn. Web programiranje koje primenjujemo je obogaćeno dugogodišnjim i raznovrsnim iskustvom. Odabir prave tehnologije i njihova pravilna upotreba pomaže nam da u veoma kratkom roku osmislimo i programiramo idealna rešenja.

  • HTML 5 - Prilikom izrade sajta koristimo sematičke tagove za izradu elemenata. Izbegavamo upotrebu zastarelih tagova i pratimo izmene i dogradnje HTML jezika tako da su sajtovi uvek prema propisanim standardima.
  • CSS jezik koji koristimo za dodavanje stilova web stranicama koristimo u kombinaciji sa SASS preprocesorom. Korišćenje SASS uveliko skraćuje vreme front end developera na kreranju određenog dizajna. Ovim zadržavamo kvalitet, ubrzavamo vreme usporuke web sajta i cena usluge za klijente je manja.
  • JavaScript je programski jezik koji je omiljeni alat kojim oživljavamo sajt. JS je neizbežan na front end-u tako ga i mi koristimo za programiranje korisničkog interfejsa. Bazirano na Javascript jeziku za izradu korisničkog interfejsa upotrebljavamo React.js biblioteku.
  • PHP & MySQL su programski jezik i baza podataka koje najčešće koristimo za upravljanje i programiranje na serveru. Back end developeri prate najnovije dogradnje PHP jezika i trenutno korišćena verzija je 8.1.

Responsivan dizajn - dizajn prilagođen svim uređajima

Dizajn web sajtova koje kreiraju naši dizajneri je prilagođen za pravilno prikazivanje na različitim vrstama uređaja kako na desktop računarima, tako i na tablet, lap-top ali prvenstveno na mobilnim uređajima.

Mobile First dizajn

Pri dizajnu sajtova elemente i raspored elemenata prvenstveno prilagođavamo za prikazivanje na mobilnim telefonima i uređajima sa manjim veličinama i rezolucijama ekrana. Primena ove tehnike obezbeđuje jako kratko vreme učitavanja kompleksnih sajtova i aplikacija na uređajima slabijih karakteristika.

Nakon što smo kreirali dizajn i prilagodili ga za prikazivanje na malim ekranima, dodajemo stilove za prikazivanje na laptop i stonim kompjuterima, TV uređajima, digitalnim oglasnim tablama i raznim drugim uređajima.

Za kreiranje responsivnog dizajna koristimo mediaQuery CSS opciju. Sve neophodne opcije za pravilno prikazivanje na malim dimenzijama ekrana dodajemo direktno u glavni CSS fajl a ostale opcije unutar mediaQery, tako da je dizajn lak i jednostavan za izvođenje i na starijim i slabijim mašinama.

Responsivan dizajn - dizajn prilagođen svim uređajima

SEO optimizovan web dizajn

Sajtovi koje pravi PiSi Dizajn primećni su od strane Google-a i ostalih web pretraživača i imaju dobru reputaciju u SERP-u.