Web development

Web development prema poslednjim w3c standardima

Profesionalne, kvalitetne i brze usluge front end i back end razvoja kao i sve ostale vrste programiranja.

Kompletna web development usluga

Kompletna usluga koju nudimo podrazumeva sve faze razvoja sajta: osmišljanje, planiranje, dizajn i kodiranje, objavljivanje i održavanje.

  • Intervju sa naručiocem je prvi i najvažniji segment razvoja sajta. Od klijenta prikupljamo informacije i potrebne podatke i na osnovu njih osmišljamo idealno rešenje.

  • Planiranje sajta je faza web development-a u kojom vršimo odabir programskog jezika, tehnologije i alata koji ćemo primeniti na konkretnom sajtu. Ovo je još jedan važan segment i njega uvek odrađujemo tako da nam je glavni cilj kvalitet gotovog proizvoda. A onda, ako je to moguće, biramo razvojna okruženja uz pomoć kojih ćemo smanjiti vreme programiranja i dizajna.

  • Dizajn i Kodiranje sajta su glavne faze pri razvoju i u toj fazi front end i back end developeri maksimalno sarađuju u cilju ostvarivanja što boljeg gotovog proizvoda. Iskusni eksperti, višegodišnji programeri rutinski kodiraju i rešavaju najkompleksnije digitalne problema.

  • Testiranje i objavljivanje sajta
    Nakon što je sajt ili aplikacija programirana i kodirana, pristupamo testiranju. Ukoliko se podkrala neka greška, u najkraćem roku je ispravljamo i ponovo testiramo sajt. Kada je sve u redu pristupamo objavljivanju i dodavanju sajta u Google i druge pretraživače.

  • Održavanje sajtova poslednja faza razvoja i traje dok je sajt živ. Održavanje sajta podrazumeva, dodavanje i izmene sadržaja i unapređivanja propisana w3c standardima. Održavanje je bitno za uspeh sajtova koji postižemo. SEO eksperti zaduženi za pisanje i pripremu sadržaja koji objavljuju su veoma efikasni i postižu velike uspehe u pozicioniranju u rezultatima pretrage.
    Pozovite nas ako želite da se Vaš sajt pojavi u prvoj stranici Google.

Programiranje primenom naprednih tehnika

Objektno orijentisano programiranje je široko primenjen metod programiranja a svakodnevno je prisutan u radu programera razvojnog tima PiSi Dizajn. OOP ubrzava proces izrade sajtova ili aplikacija jer je moguće da iznova koristimo već gotove komponente, samo ih prilagođavamo posebnim zahtevima. Primena ove metode omogućava da programiranje odrađujemo u značajno kraćem vremenu a isporuka gotovog softwera je brža i usluge su jeftinije.

MVC(Model View Controler) je opšte primenjen pri razvoju aplikacija i predstavlja jednostavnu organizaciju datoteka jednog projekta. Gotovo svaki moderni razvojni okvir, platforma ili bibilioteka koriste MVC patern. Upotrebom ovog modela organizacije projekata postižemo jednostavnost izmena, dogradnja i održavanja gotovog softwera. Olakšava nam postupak razvoja i programiranja a datoteke su urganizovane da ih može pronaći i menjati i programer koji nije iz našeg tima.

Kada god je moguće koristimo Web framework za razvoj softweraira. Uvek biramo adekvatan za rešenje određenog problema. I ovom metodom značajno štedimo vreme programiranja a kreirani programi i delovi softwera kasnije mogu da se ponovo koriste uz minimalne izmene.

Front end Development

Front end Development tim PiSi Dizajn, sačinjavaju vrsni dizajneri i programeri koji svoj posao posmatraju kao umetnost. Pravilnom upotrebom programskih jezika, dizajnerskih alata kreiraju idealna rešenja svih namena za ukuse i potrebe različitih grupa korisnika.

HTML, CSS i JavaScript frontend jezici su osnovni i glavni jezici od kojih su napravljeni svi sajtovi, tako se oni kod nas strogo koriste po propisanim W3C standardima. Današnji algoritmi Google-a i ostalih pretraživača zahtevaju kao preduslov korišćenje ovih jezika po propisanim standardima. PiSi Dizajn kreira web lokacije Google frendly.

Bootstrap framework je jedan od najpopularnih okvira za jednostavnu i brzu izradu korisničkog interfejsa. Poseduje ugrađene različite gotove elemente i stilove koje je moguće koristiti bez ikakvih izmena ali i prilagođavati određenoj primeni.

Back end development

Za rad na back end razvoju koristimo različite tehnike i tehnologoije zavisno od potrebe i zahteva. PHP programski jezik sa verzijom 8.x u kombinaciji sa MySQL i PostgreSQL su nezaobilazni alati back end developera.
Zasnovano na ovom programskom jeziku koristimo nekolikoko PHP framework-a.
Laravel je jedan od najpopularnijh PHP framework-a nalazi se na našoj listi ponuda. Mada jako popularan kod nas nije na prvom mestu.
Yii framework je PHP framework na čijoj osnovi smo napravili CMS pozadinsku aplikaciju za jednostavan unos i editovanje sadržaja sajtu, koja je naš ponos.

Sve šira upotreba JavaScript programskog jezika na back end-u je značajno prisutna i kod nas. Za izradu API koristimo Express.js framework.

Za izradu kompletnih aplikacija sa JavaScript-om koristimo kombinaciju Express.js i React.js framework-e.