tel: 0617557477 e-mail: coaelecsoft@outlook.com

Dizajn i programiranje sajta

Da biste imali kvalitetan sajt, neophodno je da bude optimizovan za pretraživače (SEO), grafički privlačan za korisnika , upotrebljiv, jednostavan za korišćenje, respnsivnog dizajna (prilagođen za sve uređaje), brz, pouzdan i bezbedan

Dizajn i programiranje sajta

Izrada sajta se sastoji od pripreme grafičkog dizajna, teksta i fotografija i programiranja ili kodiranja sajta. Kada kažemo dizajn sajta, obično mislimo na izradu sajta ali to je u stvari deo koji je zadužen kako će sajt da izgleda.

Drugi deo programiranje sajta ili kodireanje je zaduženo za sve ono što se dešava iza, što korisnik ne vidi.

 

Kada se odlučite za izradu sajta vaše delatnosti ili hobija kojim se bavite treba da obratite pašnju na neke važne detalje. W3C je najviša instanca koja propisuje standarde i norme koje morate da ispunite da bi se uopšte pojavili u digitalnom svetu. Brznina je jedan od važnih parametara. Od kraja 2020 godine milioni sajtova koji ne budu zadovoljili ovaj kriterij biće izbačeni iz rezultata pretrage. Struktura, sadržaj i dizajn sajta su od presudnog značaja. Dizajn sajta je stvar kreativnog zanosa dizajnera ali mora strogo da vodi računa o strukturi sajta. I najvažnija stvar, sadržaj sajta. Sadržaj teksta i fotografija mora da bude relevantan za delatnost koju želimo da prestavimo na sajtu. Sve to kada je dobro pripremljeno na kraju ostaje programiranje sajta. Na kraju, bez optimizacije sajta za pretraživače (SEO), ovo gore i nema smisla. Dakle, da bi se sajt dopao korisniku i da bi mogao da pronađe traženu informaciju, pre toga mora da dođe do njega preko internet pretraživača.

Izrada sajta može da bude kvalitetna samo ukoliko se pravilno kombinuju tehnike i tehnologije internet razvoja. Vaš budući sajt je u potpunosti sa W3C standardima i propisima a koristi: HTML5, CSS3, JS, Bootstrap, PHP&MySQL, OOP, MVC PHP Yii2 Framework, Responsive i first-mobile dizajn.

Share